28. oktober 2018
Deze herfstvakantie heb ik veel onderwijskundige literatuur gelezen, waaronder de boeken 'Jongens zijn slimmer dan meisjes - 35 mythes over leren en onderwijs' en '10 mindframes om leren zichtbaar te maken - denkkaders voor goede leraren en docenten'. Beide boeken kan ik je ten zeerste aanbevelen! Jongens zijn slimmer dan meisjes Over leren en onderwijs doen de grootste mythes de ronde. In dit boek worden de 35 grootste onderwijsmythes beschreven en uitgelegd. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd...
10. juni 2018
Komende week organiseren wij op school een informatieavond over (pre)adviezen voor ouders van leerlingen uit groep 6 en 7, waarbij we ook ingaan op de verschillende soorten toetsen die worden gebruikt op de basisschool. Is het voor ouders duidelijk wat het verschil is tussen een methodetoets en een Citotoets en hoe ze de resultaten van deze toetsen moeten interpreteren? En hoe kunnen wij, als school, zorgen voor een duidelijke verantwoording als het gaat om de ontwikkeling van hun kind?
08. maart 2018
Het blijft een lastig onderwerp: het schooladvies in groep 8. Gelukkig ben ik nog nooit bedreigd en/of uitgescholden, maar ik kan me wel voorstellen dat dit gebeurt. Ik heb ook wel eens te maken gehad met ouders die zich niet konden vinden in het schooladvies en het advies het liefst zagen veranderen.